Training Apps

Noora Toivo

Noora Toivo

Laji 400 metrin aitajuoksu
Saavutukset 45 SM-mitalia, joista seitsemän aikuisten sarjoista, alle 23-vuotiaiden EM-kisat sekä Suomi-Ruotsi -maaottelu
Tähtäimessä vuoden 2014 loppuun mennessä ammattiurheilija, tulevina vuosina aikuisten arvokisat: EM-kisat, MM-kisat sekä olympialaiset 2016 ja 2020
Training Appsin suosikkitreeni kiertoharjoittelu, 3 kierrosta aikaa vastaan: boksihyppy 20 toistoa, etuheilautus 15 toistoa, vatsat 10 toistoa

Lue miten Noora valmistautuu Training Appsin treeniin!

Olen tottunut tekemään todella pitkiä harjoituksia lajini takia. Usein treenini kestävät 1,5–2,5 tuntia, ja parhaimmillaan treenit voivat kestää yli 3 tuntia. Aina ei kuitenkaan tarvitse treenata kuin huippu-urheilija, jotta saa hyviä tuloksia aikaiseksi ja kuntoaan nostettua. Tiedän itsekin hyvin, että lyhyemmistä ja intensiivisistä treeneistä saa paljon irti.

Sain valita Training Appsin treeneistä oman suosikkiharjoitukseni. Ensitöikseni tuli dilemma vastaan: yhtenä harjoituksena on intervalli-juoksutreeni. No luonnollisesti valitsin sen yhdeksi suosikeistani. Juokseminen nyt vain on todella hauskaa!

Valitsin suosikikseni myös toisen treenin, jonka liikkeet ovat minulle tuttuja ja lajilleni tärkeitä.

kiertoharjoittelu, 3 kierrosta aikaa vastaan:
boksihyppy 20 toistoa, etuheilautus 15 toistoa, vatsat 10 toistoa

Olen kohtuullisen kimmoisa ja räjähtävä hypyissä, joten laatikolle hypyt ovat hyvinkin mieleisiä. Olen myös päässyt kokeilemaan etuheilautuksia kahvakuulalla ja todennut, että kyllähän se polttelee melkoisen mukavasti jaloissa. Vatsalihaksethan nyt ovat melko oleellisessa osassa asiassa kuin asiassa, joten niitä ei sen enempää tarvitse perustella.

Lämmittely on aina tärkeää harjoittelussa. Kunnon alkuverryttelyllä pienennetään loukkaantumisen riskiä ja parannetaan treenin kulkua, kun lihakset ovat valmiina hommiin. Tähän treeniin kannattaa lämmitellä kunnolla, koska liikkeet tehdään suurilla lihasryhmillä ja hypyt laatikolle ovat räjähtäviä, joten jalkojen on oltava valmiit. Itse lämmittelen melko monipuolisesti, mutta lähes aina osa lämmittelystä on juoksua.

Suosikkitreeniin valmistautuisin näin

 • 10 minuuttia juoksua
 • Erilaisia hyppyjä: kevyitä vuoroloikkia, hyppelyitä molemmat kyljet edellä, kevyitä ponnistuksia ylöspäin jokaisella askeleella (vain toinen jalka ponnistaa) ja x-hyppyjä, nostoja päkiöille, jotta akillesjänteet lämpenevät
 • Venyttelyt, etenkin taka- ja etureidet, pohkeet sekä pakarat:
  • Takareisi: toinen jalka suoraksi korokkeelle (esim. laatikko) ja kurkotus varpaisiin. Liikettä voi tehostaa suoristamalla ja koukistamalla jalkaa, jolloin venytys on aktiivinen.
  • Etureisi: seisoaltaan nilkasta kädellä kiinni (kantapäätä pakaraan) tai askelkyykky-asennossa polven ollessa maassa takajalasta kädellä kiinni.
  • Pohkeet: korokkeen reunalle seisomaan ja kantapäätä maata kohti.
  • Pakarat: koroketta vasten jalka korokkeen reunalle niin, että jalka on jalkapöydästä polveen asti reunan suuntaisesti.

Loppuverryttelyksi tekisin kevyitä rullauksia juosten tai 5 minuuttia kuntopyörällä tai soutulaitteella.

Hyviä treenihetkiä Training Appsin parissa!

Noora Toivo